Poslední aktualizace příspěvku

+1

Diagnostický případ

Jen diagnostikované vozidlo
Libor Fleischhans
Libor Fleischhans
Jazyk případu:

TAXI

16.03.2018 | aktualizováno 20.03.2018 15:42:55 4 1257x

Informace o vozidle

VIN: WVGZZZ1TZ5W052201
Výrobce: Volkswagen
Model: Touran
Rok výroby: 2008
Kód motoru: 1.9 TDi
Typ motoru: BKC
Výkon (kW): 77 kW
Převodovka: Manuální
Palivo: Diesel
Najeto: 430 490 km

Jak se závada projevuje

Nefunguje / funguje nesprávně. Vysoký stav opotřebení, motor bez oleje (1mm na konci měrky) přestože se předevčírem údajně doléval.

Jak často se závada projevuje

  • Trvale přítomná závada.

V jakém systému se závada vyskytuje

  • Motoru.
  • po zapnutí zapalování
  • [P0118] Snímač teploty chladicí kapaliny příliš vysoký
  • [P1672] Radiator Fan - zkrat / přerušení
  • během jízdy
  • [P0299] plnicí tlak pod limitem
  • trvalá závada
  • sporadická závada

Doposud provedeno bez úspěchu

Chiptuning a zaslepení EGR ventilu na 80 % speciální podložkou.

Závěr

VOZIDLO JSEM NEOPRAVOVAL, PROVÁDĚL JSEM DIAGNOSTICKÉ PRÁCE

Byl jsem požádán jen o výčet dílů, které by se musely opravit/vyměnit, aby vůz fungoval.

Zcela překvapivě nesvítí u této dýmovnice s 25 závadami v pamětích řídících jednotek žádná kontrolka(!). Zaslepený EGR (80% restriktor) se nemusel zaslepovat, protože je prasklá ovládací membrána v podtlakovém ovladači. Motor je v dezolátním stavu, denně spotřebuje okolo půl litru oleje, víčkem stříká olej ven - přetlak v karteru. masivní ztráty oleje kam se oko podívá. Větrák chlazení za chladičem odpojen, aby neběžel (mnoho závad v paměti - celkem 25). Spodek vozidla černý od sazí. Při akceleraci vyletí tak lopatka černých hustých sazí (výsledek chiptuningu na zdevastovaném nefunkčním motoru bez oleje). Regulace turbodmychadla totálně nefunkční díky netěsnému ventilovému bloku, lopatky nastaveny na výkon v nejvyšších otáčkách. Jediné "dobré" vypadají jednotky PD (injektory).
Majitel prý musí "dojezdit" dva měsíce a pak se uvidí, zda půjde do generálky nebo do výměny motoru.

Obrázky, fotografie a soubory

TAXI (7903/1)

Nesvítí kontrolka, 25 závad v paměti (včetně motoru, brzd, airbagu, gateway, ... atd).

Převčírem dolit motorový olej, dnes na měrce 1mm (7903/2)

Údajně předevčírem dolit motorový olej, dnes však zase na suchu. Po sejmutí zátky vylétne do obličeje spray z olejových kapek a výparů ze skříně. Je tam velký přetlak. Motor podle toho též vypadá, je celý zaolejovaný a všude ztrácí olej.

Celý spodek motoru pod silnou vrstvou sazí (7903/3)

Někde je zde netěsnost, což by se asi dalo zjistit kde, ale když pod auto člověk vleze, dostane po startu takovou dávku sazí, jako kdyby mu někdo hodil do obličeje celou lopatku sazí. Černý obličej, oblečení, všechno špinavé.

To není na kouřoměr, ale na plné lopatky smetí (7903/4)

Tohle je výsledek jediné akcelerace a poté ve volnoběhu chvilkové ucpání výfuku, aby se v předu dala zjistit netěsnost. nemožné, kdo by tam vlezl, byl by z něho černoch. Plná lopatka na smetí sazí.

Testování zpětného vedení spalin a váhy vzduchu (7903/5)

Při funkčním EGR ventilu by se měla šedá linie (aktuální hodnota vzduchu) pohybovat ve spodním rozsahu na oranžové linii. jelikož je ve spodní oblasti vysoko nad ní, dokazuje to totální nefunkčnost EGR.
Naopak v horní oblasti by při dvou akceleracích do plného plynu (vpravo) měla šedá linie dosahovat hodnoty okolo 1100 mg/zdvih, ale dosahuje sotva 820 mg/zdvih a to ještě strašně pozdě. Motor měří málo vzduchu, ale asi ho i bude mít méně, protože přes nefunkční pístní kroužky profukuje do klikové skříně moc spalin a značně devastuje olej, který vytlačuje z motoru ven všemi netěsnostmi.

Kontrola regulace turbodmychadla (7903/6)

Regulace turbodmychadla nefunguje. Ve spodní oblasti (až do 3000 /min.) nedosahuje aktuální tlak (modrá) požadovaného tlaku (oranžová). Vůz vůbec nemá zátah, sotva jede do kopce. Nad 3000 ot/min. se sice tlak vytvoří a vůz má náznak výkonu (asi tak 75% očekávaného), ale v tu chvíli není za vozidlem pro hustý oblak kouře vůbec vidět.

Komentáře (4)

Libor Fleischhans
( 1 ) 20.03.2018 | 07:20:02

Taxi dál a v pohodě jezdí po městě.

+0

Juraj Šišovský
( 2 ) 20.03.2018 | 07:22:58

Tak a toto prejde na STK ?

Toto je odpověď na komentář ( 1 )
+0

Libor Fleischhans
( 3 ) 20.03.2018 | 15:42:55

Co jsem se dozvěděl, tak na podobné vraky je u STK nepsaný ceník. Toto je dost velké riziko, ale dá se. Prý by to nebyl problém, protože se to dá svést na to, že se to stalo až po kontrole a náhle. Motor by však předtím musel někdo umýt, jinak prý v kouřivost i paměť závad na protokolu pohodě. Přes co prý nejede vlak, jsou závady viditelné na fotografiích.
No a těch 25 závad v ostatních řídících jednotkách nikoho nezajímá. Je to jako v každém oboru. Bordel. Pokud s Policií souzní (a nabádá ji, aby tvrdošíjně odmítali měřit na silnici) ministerští úředníci (u toho jsem byl svědkem) a pověřená zkušebna se střetem zájmů v byznysu v STK, pak je to neprůstřelné téma.

Toto je odpověď na komentář ( 2 )
+1

Autoservis SZ Margecany
( 4 ) 20.03.2018 | 13:50:27

Za penize i v Praze dúm

+0