K čemu je u Dieselů Lambdasonda?

29.08.2018 11:27 • aktualizováno 29.08.2018 13:08
blog Lambda diesel FCD.eu DPF FAP filtr částic
Blog image
7537×
0
2 0 0 0
Jazyk příspěvku: 1957

Jak je u Dieselů důležitá informace z Lambdasondy, si okusil jeden autoservis, kterému vyřešení závady "špatně regenerujícího Passata" trvalo celé tři měsíce a vyměnil u toho spojku, vstřiky, a postupně i tři různé filtry částic. Ani po třetí výměně však Passat neregeneroval, jak by měl.

Při regeneraci musí řídící jednotka dostřikovat za horní úvrať pístu. Motory "Pume Düse" však nebyly původně stavěny pro "dostřikování za horní úvrať", protože to auta bez DPF vůbec nepotřebovaly. Tento Passat však filtr už měl, ale někdo u něho vyměnil podle pokynů dodavatele ND vačku, která neumí vytvářet tlak na pístek injektoru právě v době otevření vstřikovací trysky při regeneraci. Neštěstí bylo na světě. 

Majitel investoval do opravy 110.000,- Kč, ale většina těchto peněz byla investovaná zbytečně. Kdyby se mechanik svezl s autem a za nahrávání diagnostických dat do LOGu vyvolal servisní regeneraci, věděl by hned která bije!

Pro profesionály jsme napsali článek (https://www.fcd.eu/academy/article/1974) zevrubně popisující úlohu Lambdasondy u Dieselů a na co je potřeba dávat pozor a jak se jednoduše přesvědčit, zda k účinné regeneraci dochází. Škoda že nebyl napsán před touto historkou...


Obrázky, fotografie a soubory (2)

Komentáře (0)