Akustická kamera AKAM (AVL DiTEST)

23.08.2019 09:18 • aktualizováno 14.01.2020 23:26
blog
Blog image
3181×
18
7 0 0 0
Jazyk příspěvku: 2015

V automotive doposud neznámá, ale s přibývajícími hybridními, a vozidly pouze na elektrický pohon stále potřebnější a žádanější diagnostické pomůcka, protože tato auta jsou prostě mnohem tišší. Tím, že jsou tišší, slyší zákazníci snáze rušivé zvuky jako skřípání, cvakání, pískání, drnčení, vibrování, hučení vrnění, bouchání, bzučení a vůbez, všechny rušivé nežádoucí zvuky, které lidskému uchu neladí.

Zatímco Burges nebo Akrapovič, či jakýkoliv akustický simulátor "závodního šestiválce" jsou typem hluku jistou částí řidičů poměrně žádaným, vrzání někde pod panelem přístrojů je nepříjemné a nežádoucí pro nás všechny. Jenže problém je ten, že řidič a kdokoliv z posádky sedící v kokpitu vozidla mají uši po obou stranách hlavy a slyší i prostorové odrazy, čímž je jejich odhad, odkud mohou zvuky vycházet, poněkud zkreslen.

Akustická kamera AKAM od AVL DiTEST je vybavena v přesném kruhovém uspořádání celkem 64 vysoce citlivými širokospektrálními směrovými mikrofony, videokamerou a vlastním přídavným osvětlením. Neodmyslitelnou součástí jsou High Tech sluchátka AKG, která zprostředkovávají diagnostikujícímu zvuk z ohniska zvukové kamery, který si obsluha manuálně nastavuje při lokalizaci nežádoucího zvuku. Nastavení přibližné vzdálenosti je jedním z nejdůležitějších parametrů při lovení nežádoucích zvuků.

Akustická kamera dovede:

  • Odfiltrovat frekvenci nežádoucího hlukové pozadí a naladit se pouze na hledaný zvuk přesného charakteru, tedy to, co lidské ucho nedovede
  • Snímat zvuky přesně z míst odkud vycházejí a rozpoznat je od jejich zvukových odrazů
  • Nastavovat uživatelská nastavení na specifické zvuky o prakticky libovolné frekvenci a úrovně hluku
  • Zobrazovat celé spektrum zvuku od hlubokých tónů až po nejvyšší tóny
  • Frekvenčním filtrem a dostatečně rychlou vzorkovací frekvencí zaměřit přesně dominantní velmi krátce trvající zvuky (praskání)
  • Zaznamenávat časový úsek 20 posledních sekund a bleskové ukládání záznamů do paměti počítače
  • Přehrávat záznamy v reálném čase a krokovat po jednotlivých snímcích
  • Konvertovat záznamy do běžných videoformátů

Co nás překvapilo, byl záznam vysoké frekvence vyskytující se v kabině vozidla s elektrickým pohonem, kterou slyší pouze děti, dospělí však díky přirozeně stárnoucímu ušnímu bubínky však nikoliv. Zlobící a neustále pláčící děti pak mohou mít právě rozmrzelou náladu právě z hlasitých vysokých pískavých zvuků, které my dospělí neslyšíme.

Máte-li zájem o tuto kameru, zde je odkaz na prodejce - http://www.avlditest.cz/akusticka_kamera_acam.html


Obrázky, fotografie a soubory (8)

Akustická kamera AKAM od AVL DiTEST (2015/1)

Integrovaný tablet s velmi příjemným a jednoduchým ovládáním.

Snímací štít se 64 směrovými širokospektrálními mikrofony (2015/2)

Pro snímání motorových prostor jsou okolo centrální videokamery uspořádány ještě 4 diodové zdroje světla.

AKAM umí vyfiltrovat všechny hledané zdroje vrzání od jízdního hluku (2015/3)

Obytný vůz Adria MATRIX, kde majitel chtěl odmontovat síťku proti komárům, protože ji jednoznačně identifikoval jako zdroj nepříjemných zvuků. Dynamika mikrofonů však dokáže odfiltrovat zvuky na pozadí a na obrazovce zobrazit pouze centra vrzání a skřípání. Majitele překvapilo, že zdrojem hluku není pouzdro se síťkou proti komárům, ale že nelibé zvuky pocházejí ze zámků dveří a hlavně z pod plastového krytu samotných dveří a z poličky ve skříni.

Lokalizace nedolepeného čelního skla (2015/4)

Mezírka v housence lepidla způsobuje, že je v kabině slyšet při stojícím vozidle hluk motoru ve vyšších frekvenčních pásmech. Lokalizováno bylo drobné přerušení housenky lepidla čelního skla.

Lokalizace za zvýšené intenzity provozního hluku (2015/5)

I za zvýšených hlukových podmínek jsou spektra rušivých zvuků lokalizovatelná světle žlutou až bílou barvou hlukové mapy.

Akustická kamera AKAM od AVL DiTEST

Akustická kamera AKAM od AVL DiTEST (2015/6)

Video ukazuje kameru v akci na obytném vozidle, kde podezření znělo původně na domontovanou síť proti komárům, ale ta zdrojem hluku vůbec nebyla, ačkoliv se tak lidským uchem na první pohled zdálo...

AKAM umí rozpoznat předvstřiky a hlavní vstřiky jedn. válců

AKAM umí rozpoznat předvstřiky a hlavní vstřiky jedn. válců (2015/7)

U vznětových motorů se nechají vyfiltrovat zvukové projevy injektorů nebo hydraulických zdvihátek ventilů.

Letmá fotografie z lokalizace drnčení úchytů polstrování nad zrcátkem (2015/8)

Všichni se dušovali, že zvuky vycházejí ze zadní části vozidla. Prvotní ohledání kamerou bylo mířeno několikrát na zadní partie - bez úspěchu. Potom se kamera namířila jen tak z plezíru na přední část vozidla, a to, co se zdálo ozývat se zezadu, byl úchyt polstrování u vnitřního zpětného zrcátka!

Komentáře (18)

Profile image
Milan Hlavatý (1) 23.08.2019 | 15:56:03

Neskutočné,dávam tomu obrovskú budúcnosť.Používam elektronický stetoskop demontovaný z pôvodného obalu a prípojným káblikom 5 m dlhým.takto ho viem na podvozkové veci pripevniť.Nie je to ideálne ale pomohlo mnoho krát nájsť pachateľa. Toto je dľa čítaného to pravé orechové,a jediná jeho "slabosť" bude obsluha kým nedokáže vyťažiť všetko čo to ponúka.Prosím čo najviac možných informácií,ak nejaké v talóne ešte sú.

0
0
Profile image
Libor Fleischhans (2) 23.08.2019 | 20:57:11

Milan Hlavatý (1) Zatím to máme skutečně chvíli, ale dají se s tím dělat neskutečné věci, ale třeba hluky převodovky/rozvodovky za jízdy... - to je z říše snů. Nejde. Ale v motoru se dají sledovat vstřiky jak otevírají 1-3-4-2., hlučná pumpa, alternátor, hydraulická zvihátka apod. Největší přínos a efekt je však skutečně v kabině vozidla, kde se s tím dá pracovat neskutečně efektivně. Budeme dále zkoušet všechno možné a budeme informovat. Brzy ji uvedeme v ceníku a budeme ji mít pro předvádění tak říkajíc "na skladě".

:-) Asi rozšíříme naše služby o odstraňování hluku neznámého zdroje a původu. "Hledání" se s AKAM změní na "Nalezení" a opravu. :-)

0
0
Profile image
David Svoboda (3) 28.08.2019 | 20:52:53

Zrovna tu mám BMW vrzání zadní nápravy, stačí zahoupat. Jde to po ramenech všude. Na to by bylo dobré než měnit skorot všechny silenbloky.

0
0
Profile image
Libor Fleischhans (4) 28.08.2019 | 22:24:01

David Svoboda (3) Pokud to stačí na heveru, pak jasně bude AKAM přesně lokalizovat zdroj. Odkud jste?

0
0
Profile image
David Svoboda (5) 29.08.2019 | 21:43:20

Libor Fleischhans (4) Západ čech, jo stačí stím zahoupat. Ale řeším ABS na autě a tohle řešit prej nebudem asi ani popraskanou hardy spojku :D .

0
0
Profile image
Milan Hlavatý (6) 30.08.2019 | 09:04:47

David Svoboda (5) Ten prípad väčšinou vyžaduje zaťaženie ktoré sa zdvihnutím auta stratí,čiže jamu alebo plošinu.Celkom zo slušnou úspešnostou sa vrzganie odhaluje elektronickým stetoskopom,počuje to pristátie muchy na opačnom konci auta,vyžaduje slúchadlá s plnými mušlami.Dokonca niečo sa dá aj za jazdy ak sa senzorček pripáskuje k ramenu a káblik vedie do kabiny. Ibaže nie vždy ku všetkému sa dá pripevniť (ak je treba jazda) Odchytím s tým ložiská od klímy po spojkové alebo posledné prevodové,ale má to limity samozrejme už preto lebo je dotykové.
Tento AKAM je iný svet a zrejme bude mať ak obsluha získa nutnú zručnosť velkú frekvenciu použitia,vidím tam velkú budúcnosť,pretože obrovské množstvo vecí sa porieši ale je tam ešte nejaký ten zvuk,a ešte sa dokonale prenáša..A kabínové zvuky to hladať je už úplné sci fi a ani nie som ochotný.

0
0
Profile image
David Svoboda (7) 30.08.2019 | 20:26:06

Milan Hlavatý (6) No kolikrát by to ušetřilo dost času a i peněz. Dnes jsem na Accord 2.2 CDTi vyměnil ložisko v napínací kladce drážkovaného řemenu (zlé ložisko) a hlučnost kolem řemenů, přemotání na kratší řemen dle předpisu Hondy kde se vyřadí jedna kladka, vše už vypadalo dobře tak jsem to složil - namontovat silenblok motoru atd. Nastartuju a zjistil jsem že ten hlavní zvuk jde z Alternátoru :D bude repete :/ . Z počátku jsem se bál i rozvodů
K BMW tam by šlo asi hned dva případy přijde mi zvýšená hlučnost kolem čelního okna a větší pronikání hlučnosti z motoru. Plus to vrzání stačí zahoupat s autem ( nájezdový zvedák).
Třeba v budoucnu bude dostupnější nebo lokálně v krajích v různých servisech .

0
0
Profile image
Holub Jozef- H&H team s.r.o. (8) 02.09.2019 | 12:57:46

Parada , uz viete cenu a kedy sa zacne predavat?

0
0
Profile image
Michal Fleischhans (9) 02.09.2019 | 14:30:42

Holub Jozef- H&H team s.r.o. (8) Již jsme se dozvěděli cenu. Do konce roku 2019 či do vyprodání zásob první série je cena 6.900 EUR bez DPH. Od začátku roku 2020 bude v nabídce za 8.400 EUR bez DPH. V případě zájmu nás proto kontaktujte raději co nejdříve - http://www.avlditest.cz/akusticka_kamera_acam.html

0
0
Profile image
Jiří Černý Autoelektro-Liberec (10) 19.09.2019 | 17:59:14

Měl jsem možnost kameru vyzkoušet.Předem se omlouvám za to, že jsem v tom fofru neuložil záznam. Měl jsem tu vozidlo které prošlo několik servisů s požadavkem na odhalení nepříjemného skřípání z podvozku. Nikdo si s tím neporadil. Z použitím kamery Akam byl zdroj odhalen do jedné minuty. To je paráda, neboť si pamatuji neskutečné hodiny a hodiny hledání různých zvuků na vozidlech. Na Fordu byl za skřípání odpovědný držák motoru resp. převodovky.Ze tří šroubů byl jeden témeř prasklý a zbylé dva, přesto, že byli utažené dovolovali maličký pohyb držáku vůči převodovce a to způsobovalo skřípání, které se projevovalo jen při rozjezdu.Jednou vrzlo při rozjezdu do předu a pak již nic.Pak zase při rozjezdu na zpátečku. Zase jen jednou. Jsem rád že jsem mohl tento přístroj vyzkoušet. Ušetří spousty trápení.

Stáhnout soubor: Převodovka Focus

0
0
Profile image
Libor Fleischhans (11) 23.09.2019 | 16:34:35

Jiří Černý Autoelektro-Liberec (10) To nám tedy udělalo radost. Kamera je ještě posledních pár dní zde. Kdyby si někdo vzpomněl na poslední chvíli...

0
0
Profile image
Libor Fleischhans (12) 07.10.2019 | 09:30:45

Akustická kamera je ještě do konce října (Oktober) k vyzkoušení!

0
0
Profile image
lukin (13) 08.01.2020 | 11:45:13

Ma nekdo kameru k dispozici? potreboval bych zjistit neprijemne vibrace. viz https://www.fcd.eu/forum/index/105015

0
0
Profile image
Libor Fleischhans (14) 08.01.2020 | 19:39:03

lukin (13) Máme, ale jak jsem tak četl ten příspěvek ve fóru, tak to drnčí za jízdy. Kamerou se to musí očuchávat ze všech stran tak z metru, zespoda, když je auto na heveru např.

0
0
Profile image
lukin (15) 09.01.2020 | 17:52:00

Libor Fleischhans (14) Drnčí to jak za jízdy tak i na místě. Můj tel 602510695

0
0
Profile image
Libor Fleischhans (16) 10.01.2020 | 20:22:57

lukin (15) Tak šup, návrh na termín v příštím týdnu?

0
0
Profile image
lukin (17) 11.01.2020 | 22:23:01

Libor Fleischhans (16) Dobrý den, výběr termínu na příští týden nechám na Vás, prosím o bližší informace ohledně ceny a místa, kde bude měření probíhat. Předem děkuji.

0
0
Profile image
Libor Fleischhans (18) 14.01.2020 | 23:26:22

lukin (13) Tak tady jsou výsledky ze včerejší zkoušky Passata co drnčí a hučí do kabiny...

Stáhnout soubor: Zvuk vychází jak to vypadá z klimakompresoru Stáhnout soubor: Zvuk vychází jak to vypadá z klimakompresoru Stáhnout soubor: Zvuk vychází jak to vypadá z klimakompresoru Stáhnout soubor: Zvuk vychází jak to vypadá z klimakompresoru Stáhnout soubor: Zvuk vychází jak to vypadá z klimakompresoru

4
0