Nezápaly, cukání, vypínání válců a za všechno může převodovka!

07.06.2023 12:56 • aktualizováno 07.05.2023 19:14
blog DSG
Blog image
787×
0
0 0 0 0
Jazyk příspěvku: 2117 2132

Sympatický mladík k nám s nedávno vyhlédnutým a výměnou nabytým sportovním Seatem Cupra 1,4 TSi za původní jeho Opel Astra Tourer 1,6 CDTi vážil cestu až od Českých Budělovic. Původní majitel mu ale zatajil nectnosti Seata, se kterým se po dvou dnech nedalo jezdit. Po výměně několika komponent na motoru pokusy o opravy vzdal a chtěl cukání, střelbu do výfuku a vypínání válců 2 a 3 navždy vyřešit.

Když to večer do FCD Garáže parkoval, už jsem podle zvuku vysokotlakého čerpadla a jím líčených indicií "tušil", a už jsem se viděl jak mám v ruce osciloskop a měřím tlaky paliva, jak nízký, tak vysoký. Ale houby. V mém tajném "tipování" na "palivo" jsem se seknul o šířku boků havajské domovnice. Je dobře že už nejméně 10 let netipuji nahlas. 

Po deseti minutách čučení do grafiky logu pořízeného FCD Loggerem bylo vše jasné. Majitel se ptal, jestli nemůže práskání do výfuku souviset s chybou uloženou v řídící jednotce automatické převodovky. Skoro sebejistě jsem to odmítnul. Sám jsem si teď ale ťukal na čelo, jak by mohla převodovka práskat do výfuku a pak vypnout vstřiky??? A je to tady.

Jak vše souvisí se vším, si prohlédněte u souvisejícího případu, je totiž volně otevřený pro všechny čtenáře!


Obrázky, fotografie a soubory (3)

Komentáře (0)